ISTORIJA

Pioniri u pogledu performansi
 

Od kada je naša prva guma izašla sa proizvodne trake, pomeramo granice u pogledu performansi guma.

Bendžamin Franklin Gudrič, vizionar i samouki privrednik, je 1870. godine otvorio prvu fabriku guma u Severnoj Americi, u Akronu u Ohaju. Performanse guma su već tada bile prioritet. Njegov sin, Čarls Kros Gudrič, kasnije je pokrenuo prvi istraživački centar ove kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama.

Još od 1903. kompanija BFGoodrich® se izdvajala od konkurencije jer je bila prvi izbor za Model A kompanije Ford, prvi automobil koji je prešao Severnu Ameriku od istoka do zapada.

Bili smo zainteresovani i za ranu aeronautičku industriju. BFGoodrich® je 1909. godine postavio rekord za brzinu aviona avio-kompanije Curtiss Aeroplane Corporation od 75 km/h na međunarodnoj avionautičkoj trci održanoj u Remsu u Francuskoj. Status legende kompanija BFGoodrich® je dobila samo nekoliko godina kasnije kada je 1927. godine bila deo prvog putovanja preko Atlantskog okeana avionom Duh Sent Luisa Čarlsa Lindberga. A 1977. godine naše gume su čak poletele u svemir na spejs-šatlu Kolumbija.
Pošto neprekidno razmišljamo o novim idejama i mogućnostima, kompanija BFGoodrich® stalno sebi postavlja nove izazove i ističe se kao prva u brojnim postignućima u pogledu dizajna guma.

bfgoodrich truck tyres history heritage planeincolours

istorija kamiona, bf goodrich kamion; trka aviona
BFGoodrich
Bezbedan povratak kući na izdržljivim BFGoodrich® gumama je najbolji osećaj.

bfgoodrich truck tyres history heritage shop

model A Ford; prvi prelazak američkog kontinenta ; gradski prevoz
BFGoodrich
BFGoodrich® gume nude najbolji odnos cene i kvaliteta za transport robe.

BF Goodrich VideoExterne VDEF 171017